Hvorfor er træ en del af vejen til CO2 neutral energi?
Træ og CO2 neutral energi er måske noget du umiddelbart tænker går hånd i hånd, men det er faktisk tilfældet, men som alt andet har det en pris. Det kræver lidt at man gør noget igen for miljøet og verden.
At afbrænde skovarealer for at få plads til landbrug eller at fælde træer for bare at brænde dem, er ikke CO2 neutralt, især ikke førstnævnte. Men at fælde træer, gerne døde træer for at bruge deres energi til at lave varme, se det er en rigtig god ide, men ideen er kun god hvis man husker at plante et nyt træ, for det man har fældet.
Det fungerer på den måde at træer igennem hele deres levetid fjerner CO2 fra luften, og når de så brændes, så frigives den samme mængde CO2 igen, hvorfor der er tale om CO2 neutralitet. Dog skal der som nævnt plantes et nyt træ, så den nye CO2, der netop er frigivet igen kan fjernes fra vores atmosfære.
Går du med tanken om at anskaffe dig en brændeovn til hjemmet, så er det ikke helt dumt, det kunne også være du har overvejet luftvarme, hvor en varmepumpe trækker varmen ud af luften og bruger det til at varme huset op. Sidstnævnte kan bare være et rigtig dyrt alternativ.
Går nogle du kender eller måske dig selv med tanken om at bruge træ som energi, så skal der indkøbes noget at fyre med. Forhandlere som Sallings Træpillehandel kan hjælpe med noget at putte i den nyindkøbte brændeovn. I forhold til selve ovnen, så er der rigtig mange muligheder.
Noget af det første du skal have styr på er om du overhovedet kan have en brændeovn og om du må have en. I Københavns Kommune er det f.eks. ikke altid lige nemt at få installeret en brændeovn, det kræver tilladelse fra kommunen. Bor du i lejlighed kan det lade sig gøre ganske få steder, hvor der er mulighed for at trække til skorsten. Bor du derimod ude på landet, så er det en helt anden og meget lettere sag at installeret en ovn. Her kan træpiller også være en fordel, hvis ikke du magter selv at fælde og hugge træ ud.
Seneste kommentarer